Наслов:

МУЗИКА ОД ПЕТТИ КАТ


Издадено на: 02.11.1983
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6318 | Страна: 11

Програма:
„Светот ќе се смее пак“ за оркестар и соло тромбон и „За сите“ за оркестар и хор од Димитар Христовски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Томислав Шопов
Забелешка:
за концертот на Македонската филхармонија во рамки на циклусот „Музика на милионите“

Клучни зборови:
1983 Владо Чучков Димитар Христовски За сите за оркестар и хор Македонска филхармонија Светот ќе се смее пак за оркестар и соло тромбон Томислав Шопов

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат