Наслов:

ТАЖЕН КОНЦЕРТ


Објавено на: 26.10.1983
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6312 | Страна: 11

Програма:
Симфонија бр. 1 и Концерт за пијано и оркестар бр. 2 од Јоханес Брамс.
Учесници:
Македонска филхармонија; Григориј Соколов - пијано
Забелешка:
за концертот на Македонската филхармонија - солист Г. Соколов - пијано

Клучни зборови:
Јоханес Брамс Македонска филхармонија Симфонија бр. 1 Григориј Соколов Концерт за пијано и оркестар бр. 2 1983 Владо Чучков

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат