Наслов:

СВЕЖИ МУЗИЧКИ ИДЕИ


Издадено на: 26.10.1983
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13206 | Страна: 9

Програма:
Концерт за виола и гудачи од Михајло Николовски, Комитски за глас и гудачи од Димитрије Бужаровски и Симфонија за гудачи од Феликс Менделсон.
Учесници:
Камерен ансамбл на РТС; диригент: Александар Лековски; Љупчо Соколов - виола; Милан Фирфов - баритон
Забелешка:
Кон концертот на Камерниот ансамбл на РТС, диригент А. Лековски, солисти Љ. Соколов, виола,и М. Фирфов, баритон

Клучни зборови:
1983 Александар Лековски Димитрије Бужаровски Камерен ансамбл на РТС Комитски за глас и гудачи Концерт за виола и гудачи Љупчо Соколов Милан Фирфов Михајло Николовски Ратка Димитрова Симфонија за гудачи Феликс Менделсон

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат