Наслов:

ЗАБЕЛЕЖЛИВ ПРИДОНЕС


Издадено на: 25.10.1983
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6311 | Страна: 8

Програма:
Концерт за виола и оркестар од Михајло Николовски, Вокален циклус „Комитски“ од Димитрије Бужаровски и Симфонија во C од Феликс Менделсон.
Учесници:
Камерен ансамбл на РТВ, Скопје; диригент: Александар Лековски; Љупчо Соколов - виола; Милан Фирфов - баритон
Забелешка:
за концертот на РТВ Скопје

Клучни зборови:
1983 Александар Лековски Владо Чучков Вокален циклус Комитски Димитрије Бужаровски Камерен ансамбл на РТВ Концерт за виола и оркестар Љупчо Соколов Милан Фирфов Михајло Николовски Симфонија во C Феликс Менделсон

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат