Наслов:

ДВЕ ЧУДЕСНИ СРЕДБИ


Издадено на: 21.10.1983
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6308 | Страна: 13

Програма:
Концерт за пијано и оркестар во C-dur од Волфганг Амадеус Моцарт; Дела од Франц Лист
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Вито Павловски; Иван Тасовац - пијано, Србија; Владимир Крпан - пијано, Хрватска
Забелешка:
за концертите на Владимир Тасовац и Иван Крпан

Клучни зборови:
1983 Вито Павловски Владимир Крпан Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Иван Тасовац Концерт за пијано и оркестар во C-dur Македонска филхармонија Франц Лист

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат