Наслов:

БЛАГОРОДНО ДОСТОИНСТВО


Издадено на: 15.10.1983
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13195 | Страна: 7

Програма:
Сонати од Телеман, Штолцел и Перголези и Триа од Боис и Моцарт.
Учесници:
Камерно трио: Мирко Стантиќ - флејта, Трендо Дерменџиев - виола, Снежана Паноска - пијано
Забелешка:
Концерт на камерното трио: Мирко Стантиќ-флејта, Трендо Дермеџиев - виола, Снежана Паноска - пијано

Клучни зборови:
1983 Боис Мирко Стантиќ Моцарт Перголези Ратка Димитрова Снежана Паноска Соната Телеман Трендо Дерменџиев Трио Штолцел

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат