Наслов:

КОНСТАНТЕН РАСТЕЖ


Издадено на: 05.10.1983
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6294 | Страна: 11

Програма:
Престо од Стојков, Копнежи од Виењавски, Адаџо и Алегро од Шуман, Анданте и Унгарско рондо од Вебер и Соната во a-moll од Шуберт.
Учесници:
Љупчо Соколов - виола; Јасминка Чакар - пијано
Забелешка:
за концертот на виолинистот Љупчо Соколов, пијано соработка Јасминка Чакар

Клучни зборови:
1983 Адаџо и Алегро Анданте и Унгарско рондо Вебер Виењавски Владо Чучков Јасминка Чакар Копнежи Љупчо Соколов Престо Соната во a-moll Стојков Шуберт Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат