Наслов:

ИСКРЕНО И НЕПОСРЕДНО


Издадено на: 30.09.1983
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13180 | Страна: 11

Програма:
Токата од Фрескобалди, Суита од Ѕиполи, Соната за две пијана од Моцарт, Три андалузиски игри, Шест валцери од Регер и Капричо од Пуланк.
Учесници:
Пијано дуо Рајковиќ-Гал, Србија
Забелешка:
Кон концертот на Рајковиќ - Гал дуо пијана, Нови Сад

Клучни зборови:
1983 Ѕиполи Капричо Моцарт Пијано дуо Рајковиќ-Гал Пуланк Ратка Димитрова Регер Соната за две пијана Суита Токата Три андалузиски игри Фрескобалди Шест валцери

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат