Наслов:

НЕСООДВЕТЕН СТАРТ НА НОВАТА СЕЗОНА


Издадено на: 28.09.1983
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13178 | Страна: 10

Програма:
Суита од Коларовски, Фуга на тема СЦХ и Менажеријада од Николовски, Соната во A-dur од Шуберт, Соната бр. 5 од Скрјабин и Соната од Јевтиќ.
Учесници:
Габриела Давидовне Торма - пијано, Унгарија
Забелешка:
Кон настапот на Габриела Давидовне Торма - пијано, Унгарија

Клучни зборови:
1983 Габриела Давидовне Торма Јевтиќ Коларовски Менажеријада Николовски Ратка Димитрова Скрјабин Соната Соната бр. 5 Соната во А дур Суита Фуга на тема СЦХ Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат