Наслов:

МЕЃУ КАМЕРНОТО И ОПЕРСКОТО ПЕЕЊЕ


Објавено на: 10.08.1983
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13128 | Страна: 6

Програма:
Циклуси песни од Волф, Дворжак, Ебен и Мусоргски.
Учесници:
Вера Соукупова - алт, Чехословачка
Забелешка:
по настапот на Вера Соукупова, алт , Чехословачка

Клучни зборови:
Дворжак Ратка Димитрова Мусоргски Охридско лето Волф 1983 Циклус песни Вера Соукупова Ебен

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат