Наслов:

НОВИ ИСПОЛНИТЕЛСКИ ЕЛЕМЕНТИ


Објавено на: 03.08.1983
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13121 | Страна: 9

Програма:
Квартет оп. 64/5 од Јозеф Хајдн, Квартет бр. 2 од Золтан Кодај и Квартет оп. 51/1 од Јоханес Брамс.
Учесници:
Квартет „Кодали“, Унгарија
Забелешка:
по настапот на квартетот „Кодали“ од Унгарија

Клучни зборови:
1983 Квартет Кодали Квартет оп. 64/5 Квартет оп. 51/1 Јоханес Брамс Ратка Димитрова Јозеф Хајдн Охридско лето Золтан Кодај Квартет бр. 2

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат