Наслов:

БЛЕСКАВ ВИОЛИНИСТИЧКИ ЗАМАВ


Издадено на: 03.08.1983
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13121 | Страна: 9

Програма:
Соната од Моцарт, Соната во A-dur од Брамс, Соната во g-moll од Шуберт и Соната во G-dur од Дворжак.
Учесници:
Вацлав Худечек - виолина; пијано придружба: Петар Адамец, ЧССР
Забелешка:
Кон концертот на виолинистот Вацлав Худечек, во пијано придружба на Петар Адамец -ЧССР

Клучни зборови:
1983 Брамс Вацлав Худечек Дворжак Моцарт Охридско лето Петар Адамец Ратка Димитрова Соната Соната во G-dur Соната во g-moll Соната во А дур Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат