Наслов:

СТАБИЛНА ИНТОНАЦИЈА


Издадено на: 30.07.1983
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13117 | Страна: 7

Програма:
Мотети од Јакоб Галус и Орландо ди Ласо, дешифрации на староцрковна музика од Сотир Голабовски и Драгослав Ортаков и дела од Рахмањинов, Чајковски, Јеж, Михелчич, Габријелчич, Тајчевиќ, Папандопуло, Среботњак и Бердовиќ.
Учесници:
Словенечки октет
Забелешка:
Кон настапот на Словенечкиот октет

Клучни зборови:
1983 Бердовиќ Габријелчич дешифрации на староцрковна музика Драгослав Ортаков Јакоб Галус Јеж Михелчич Мотети Орландо ди Ласо Охридско лето Папандопуло Ратка Димитрова Рахмањинов Словенечки октет Сотир Голабовски Среботњак Тајчевиќ Чајковски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат