Наслов:

КОХЕРЕНТНА ИЗВЕДБА


Издадено на: 28.07.1983
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13115 | Страна: 7

Програма:
Концерт во A-dur од Антонио Вивалди, Концерт за пијано од Ристо Аврамовски и Серенада од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Камерен ансамбл на РТВ Скопје; диригент: Ванчо Чавдарски; Валери Стефановски - пијано
Забелешка:
Кон концертот на Камерниот ансамбл на РТВ Скопје - диригент Ванчо Чавдарски, солист Валери Стефановски, пијано

Клучни зборови:
1983 Антонио Вивалди Валери Стефановски Ванчо Чавдарски Камерен ансамбл на РТВ Скопје Концерт во A-dur Концерт за пијано Охридско лето Петар Илич Чајковски Ратка Димитрова Ристо Аврамовски Серенада

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат