Наслов:

РАСКОШНА МУЗИЧКА ПРИРОДА


Издадено на: 27.07.1983
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13114 | Страна: 8

Програма:
Соло песни од Чајковски, Рахмањинов, Гранадос, арија од операта „Пикова дама“ од Чајковски и Циклус песни од Вагнер.
Учесници:
Елена Обрасцова - мецосопран, СССР; пијано придружба: Важа Чачава
Забелешка:
Кон концертот на Елена Обрасцова - мецосопран, СССР пијано придружба - Важа Чачава

Клучни зборови:
1983 арија од операта Пикова дама Вагнер Важа Чачава Гранадос Елена Обрасцова Охридско лето Ратка Димитрова Рахмањинов соло песни Циклус песни Чајковски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат