Наслов:

„ПЕСНАТА“ НА ВИОЛОНЧЕЛОТО


Издадено на: 22.07.1983
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13109 | Страна: 8

Програма:
Соната од Шостакович, Суита во стар стил од Шнитке, Суита на теми од стари мајстори од Вл. Николовски, Соната од Франк, Хабанера од Равел, Ала Албениц од Шчедрин и Мечти од Шуман.
Учесници:
Даниел Шафран - виолончело, СССР; пијано придружба: Антон Осетров, СССР
Забелешка:
Кон настапот на Даниел Шафран, виолончело од СССР, во пијано придружба на Антон Осетров, исто така од оваа земја

Клучни зборови:
1983 Ала Албениц Антон Осетров Властимир Николовски Даниел Шафран Мечти Охридско лето Равел Ратка Димитрова Соната Суита во стар стил Суита на теми од стари мајстори Франк Хабанера Шнитке Шостакович Шуман Шчедрин

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат