Наслов:

ПРИМЕРЕН ПОЧЕТОК


Објавено на: 16.07.1983
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13103 | Страна: 6

Програма:
Ораториум „Клименту“ за мешан хор и оркестар од Властимир Николовски
Учесници:
диригент: Александар Лековски; Милка Ефтимова - алт; Димитар Маринов - баритон
Забелешка:
Кон изведбата на Ораториумот „Клименту“ за мешан хор и оркестар од Властимир Николовски - солисти: Милка Ефтимова, алт Димитар Маринов, баритон, под диригентството на Александар Лековски

Клучни зборови:
Властимир Николовски Александар Лековски Ратка Димитрова Димитар Маринов Милка Ефтимова Охридско лето 1983 Ораториум Клименту за мешан хор и оркестар

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат