Наслов:

ОСТВАРУВАЊА И ОТСТАПУВАЊА


Издадено на: 02.07.1983
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13098 | Страна: 6

Програма:
Адаџо од Моцарт, Ноктурно од Голоб и Три револуционерни песни од Бранѓолица; Римски карневал од Берлиоз, Концерт за кларинет од Вебер и Симфонија бр. 5 од Бетовен; Жалбена песна и Галебе мој од Трајко Прокопиев и др.
Учесници:
Оркестарот на РТС; диригент: Урош Лајовиц; Георги Божиков - бас; Квартет тромбони; Македонска филхармонија; диригент: Ванчо Чавдарски; Иван Кочаров - кларинет; Македонски камерен оркестар; диригент: Фимчо Муратовски; Васил Атанасов - обоа; Бранка Тодевска - сопран
Забелешка:
кон четири концертни настапи во текот на изминатава недела, што посочија на различни вредности и можности

Клучни зборови:
1983 Адаџо Берлиоз Бетовен Бранѓолица Бранка Тодевска Ванчо Чавдарски Васил Атанасов Вебер Галебе мој Георги Божиков Голоб Жалбена песна Иван Кочаров Квартет Тромбони Концерт за кларинет Македонска филхармонија Македонски камерен оркестар Моцарт Ноктурно Оркестарот на РТС Ратка Димитрова Римски карневал Симфонија бр. 5 Трајко Прокопиев Три револуционерни песни Урош Лајовиц Фимчо Муратовски

Оригинален извадок: