Наслов:

РЕВИТАЛИЗИРАНА ДЕЈНОСТ – Хорскиот аматеризам


Издадено на: 25.06.1983
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 13082 | Страна: 6

Забелешка:
кон фестивалските настапи во рамките на биеналните Тетовски хорски одѕиви

Клучни зборови:
1983 25 мај Александар Лековски Борец Витомир Павловски Драган Шуплевски Женски камерен хор при КОАЖ Женски хор на Друштвото на музичките работници Запро Запров Золтан Кодај Ивица Зориќ Илинден Кирил Спасов Кирил Спировски Климент Охридски Коста Веруш Кумановка 3 Лале Љубомир Трифуновски Македонско оро Менада Милан Фирфов Миле Николовски Мирче Ацев Партизанска свита Пејзаж Пензионер Петар Сидовски Планинска ноќ Ристо Бандев Румени булки Свадбена тетовска Седумте навраќања кон мотивот репетлика Стив Наумов Стојан Стојанов Тетовска рапсодија три Тетовски хорски одзиви Тодор Скаловски Томислав Зографски Трајко Прокопиев Фени Часлав Трпковски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат