Наслов:

КОМПАКТНОСТ И ДОСТИГНУВАЊЕ


Издадено на: 15.06.1983
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13072 | Страна: 10

Програма:
Fantasia quasi una simfonia од Димитрије Бужаровски, Концерт за хорна и оркестар од Волфганг Амадеус Моцарт и Симфонија „Од новиот свет“ од Антонин Дворжак.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Милан Фирфов; Михајло Докузов - хорна
Забелешка:
кон настапот на Македонската филхармонија, диригент Милан Фирфов, солист Михајло Докузов

Клучни зборови:
1983 Fantasia quasi una simfonia Антонин Дворжак Волфганг Амадеус Моцарт Димитрије Бужаровски Концерт за хорна и оркестар Македонска филхармонија Милан Фирфов Михајло Докузов Ратка Димитрова Симфонија Од новиот свет

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат