Наслов:

ГЕРТРУДА – ИЗВОНРЕДНА ВИОЛЕТА


Објавено на: 08.06.1983
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 13065 | Страна: 9

Програма:
Опера „Травијата“ од Џузепе Верди
Учесници:
Гертруда Мунитиќ, Никола Гагов, Илија Црвенов; диригент: Томислав Шопов
Забелешка:
Кон претставата на опертата „Травијата“ од Џ. Верди, под диригентство на Томислав Шопов - Гостинка: Гертруда Мунитиќ солистка на Сараевската опера

Клучни зборови:
„Травијата“ Никола Гагов Илија Црвенов Гертруда Мунитиќ Јане Коџабашија 1983 Џузепе Верди Томислав Шопов

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат