Наслов:

СПЕКТАКЛОТ НЕ ИЗОСТАНА


Издадено на: 04.06.1983
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 13061 | Страна: 7

Програма:
Опера „Аида“ од Џузепе Верди
Учесници:
Октав Енигареску, Анастасија Димитрова, Маргит Томиќ, Стојан Стојанов; диригент: Ангел Шурев
Забелешка:
кон претставата на „Аида“ од Верди, под диригентство на Ангел Шурев

Клучни зборови:
1983 Аида Анастасија Димитрова Ангел Шурев Јане Коџабашија Мајски оперски вечери Маргит Томиќ Октав Енигареску Стојан Стојанов Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат