Наслов:

ИСПОЛНЕТИ ОЧЕКУВАЊА


Издадено на: 03.06.1983
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 13060 | Страна: 9

Програма:
Опера „Набуко“ од Џузепе Верди
Учесници:
Октав Енигареску, Радмила Бакочевиќ, Шиме Мардешиќ, Светозар Дракулиќ, Адела Марушевиќ; диригент: Имре Топлак
Забелешка:
Кон претставата на операта „Набуко“ од Џузепе Верди со солисти од Новосадската опера

Клучни зборови:
1983 Адела Марушевиќ Имре Топлак Јане Коџабашија Мајски оперски вечери Набуко Октав Енигареску Радмила Бакочевиќ Светозар Дракулиќ Џузепе Верди Шиме Мардешиќ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат