Наслов:

ВИСТИНСКИ ВРЕДНОСТИ


Издадено на: 01.06.1983
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6186 | Страна: 11

Програма:
Ламентозо „Црна се чума зададе“, Концерт за две виолини и оркестар и Симфонија бр. 4 „Херојска“ од Тома Прошев.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Тома Прошев; Лилјана Гаврилска - виолина; Божидар Братоев - виолина

Клучни зборови:
1983 Божидар Братоев Владо Чучков Концерт за две виолини и оркестар Ламентозо Црна се чума зададе Лилјана Гаврилска Македонска филхармонија Симфонија бр. 4 Херојска Тома Прошев

Оригинален извадок: