Наслов:

СУШТИНСКИ ПРИДОНЕС


Издадено на: 01.06.1983
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 13058 | Страна: 7

Програма:
Претстава за балетот „Легенда за љубовта“ од Ариф Меликов.
Учесници:
Марина Леонова, Евгениј Никитјевич Лисик, Јагода Сланева, Зоран Велевски, Александар Хаџиманов; диригент: Фимчо Муратовски
Забелешка:
кон претставата на балетот „Легенда за љубовта“ ос Ариф Меликов со уметници од балетот на МНТ и со Марина Леонова, првенка на Баљшој театар од Москва

Клучни зборови:
1983 Александар Хаџиманов Ариф Меликов Евгениј Никитјевич Лисик Зоран Велевски Јагода Сланева Јане Коџабашија Легенда за љубовта Мајски оперски вечери Марина Леонова Фимчо Муратовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат