Наслов:

АПОТЕОЗА НА РЕВОЛУЦИОНЕРНОТО МИНАТО


Објавено на: 01.06.1983
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 13058 | Страна: 7

Програма:
Ламентозо „Црна се чума зададе“, Концерт за две виолини и оркестар и Симфонија бр. 4 „Херојска“ од Тома Прошев.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Тома Прошев; Билјана Гаврилска - виолина; Божидар Братоев - виолина
Забелешка:
кон авторскиот концерт на Тома Прошев со Македонската филхармонија - солисти Билјана Гаврилска и Божидар Братоев

Клучни зборови:
Македонска филхармонија Концерт за две виолини и оркестар Мајски оперски вечери Божидар Братоев Јане Коџабашија 1983 Ламентозо Црна се чума зададе Симфонија бр. 4 Херојска Тома Прошев Билјана Гаврилска

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат