Наслов:

МЕЃУ ЛИРСКОТО И ДРАМСКОТО


Објавено на: 27.05.1983
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 13053 | Страна: 10

Програма:
Опера „Норма“ од Винченцо Белини.
Учесници:
Венета Ивелиќ, Златомира Николова-Пухар, Стојан Стојанов, Гога Трајанов, Славка Михајлова, Бранимир Стевановиќ; диригент: Максимилијан Ценчиќ
Забелешка:
кон претставата на операта „Норма“ на Винченцо Белини со солисти од Загребската опера под диригентство на Максимилијан Ценчиќ

Клучни зборови:
Венета Ивелиќ Гога Трајанов Златомира Николова-Пухар Норма Винченцо Белини Мајски оперски вечери Стојан Стојанов Славка Михајлова Јане Коџабашија Бранимир Стевановиќ 1983 Максимилијан Ценчиќ

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат