Наслов:

ДВА РАЗЛИЧНИ ВАЛЕРИ


Издадено на: 27.05.1983
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6182 | Страна: 12

Програма:
Опера „Травијата“ од Џузепе Верди и опера „Норма“ од Винченцо Белини
Учесници:
Кериман Давран, Ерол Урас, Екрем Целикол; диригент: Сабахатин Календер; Венета Ивељиќ, Златомира Николова, Стојан Стојанов; диригент; Максимилијан Ценчиќ
Забелешка:
за гостувањето на оперски пејачи од Анкара и Загреб

Клучни зборови:
„Травијата“ 1983 Венета Ивељиќ Винченцо Белини Владо Чучков Екрем Целикол Ерол Урас Златомира Николова Кериман Давран Мајски оперски вечери Максимилијан Ценчиќ Норма Сабахатин Календер Стојан Стојанов Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат