Наслов:

ПРИЈАТНИ МИГОВИ


Издадено на: 26.05.1983
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 13052 | Страна: 7

Програма:
Опера „Травијата“ од Џузепе Верди.
Учесници:
Кериман Давран, Ерол Урас, Екрем Целикол; диригент: Сабахатин Календер
Забелешка:
кон изведбата на операта „Травијата“ од Џузепе Верди, со уметници од Анкарска опера

Клучни зборови:
„Травијата“ 1983 Екрем Целикол Ерол Урас Јане Коџабашија Кериман Давран Мајски оперски вечери Сабахатин Календер Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат