Наслов:

ВИСТИНСКИ КОНЦЕРТЕН НАСТАП


Објавено на: 25.05.1983
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 13051 | Страна: 10

Програма:
Концерт за флејта во D-dur од Керубини, Концерт за хорна во Es-dur од Моцарт, Арија од операта „Бал под маски“ од Верди, Концерт за виолончело во a-moll од Сен-Санс и Арија од операта „Дон Жуан“ од Моцарт.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски; Студенти од Факултетот за музичка уметност: Иван Миров - флејта, Ѕвонко Пирганоски - хорна, Борис Трајанов - баритон, Загорка Богданоска - виолончело, Билјана Јовановска - сопран
Забелешка:
по концертот на студентите на Факултетот за музичка уметност со оркестарот на Македонската филхармонија под диригентство на Фимчо Муратовски

Клучни зборови:
1983 Верди студенти од Факултетот за музичка уметност Фимчо Муратовски Иван Миров Македонска филхармонија Ѕвонко Пирганоски Моцарт Загорка Богданоска Керубини Концерт за флејта во D-dur Мајски оперски вечери Концерт за хорна во Es-dur Јане Коџабашија Арија од операта Бал под маски Билјана Јовановска Концерт за виолончело во a-moll Сен-Санс Арија од операта Дон Жуан Борис Трајанов

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат