Наслов:

МАТНО И КОНТРАВЕРЗНО


Објавено на: 25.05.1983
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6180 | Страна: 11

Програма:
Опера „Болен Дојчин“ од Ристо Аврамовски
Учесници:
Георги Божиков, Симеон Гугуловски, Јордан Тодоровски, Гагов; диригент: Ангел Шурев
Забелешка:
за оперскиот првенец „Болен Дојчин“ на Ристо Аврамовски

Клучни зборови:
Ангел Шурев Јордан Тодоровски Георги Божиков Ристо Аврамовски Симеон Гугуловски Болен Дојчин 1983 Гагов Владо Чучков

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат