Наслов:

ПОТВРДУВАЊЕ НА КВАЛИТЕТОТ


Издадено на: 17.05.1983
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 13043 | Страна: 8

Програма:
Опера „Севилскиот бербер“ од Џоакино Росини.
Учесници:
Фофи Сарандопулу, Андреас Колумбис, Темис Сермис, Паулос Раптис, Георги Божиков, Славка Михајлова; диригент: Лукас Каричинос
Забелешка:
кон изведбата на операта „Севилскиот бербер“ од Росини, со солисти од Атинската опера, под диригентство на Лукас Каричинос

Клучни зборови:
1983 Андреас Колумбис Георги Божиков Јане Коџабашија Лукас Каричинос Мајски оперски вечери Паулос Раптис Севилскиот бербер Славка Михајлова Темис Сермис Фофи Сарандопулу Џоакино Росини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат