Наслов:

НАКУСО ДОБРА ПРЕТСТАВА


Издадено на: 17.05.1983
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6173 | Страна: 11

Програма:
Опера „Севилски бербер“ од Џоакино Росини
Учесници:
Георги Божиков, Павле Раптис, Сарандофули Попи, Андреас Колумбис, Темис Сермис; диригент: Лукас Каричинос
Забелешка:
за Росиниевиот „Севилски бербер“ (со солисти од Атинската опера)

Клучни зборови:
1983 Андреас Колумбис Владо Чучков Георги Божиков Лукас Каричинос Мајски оперски вечери Павле Раптис Сарандофули Попи Севилски бербер Темис Сермис Џоакино Росини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат