Наслов:

ПРВИТЕ АПЛАУЗИ ЗА БЕЛГРАЃАНИ


Издадено на: 11.05.1983
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 13037 | Страна: 10

Програма:
Опера „Трубадур“ од Џузепе Верди
Учесници:
Живан Сарамандиќ, Милка Стојановиќ, Никола Митиќ, Звонимир Крнетиќ, Бреда Калеф; диригент: Николај Жличар
Забелешка:
Кон изведбата на „Трубадур“ од Верди, под диригентство на Николај Жличар, со солисти на Белградската опера

Клучни зборови:
1983 Бреда Калеф Живан Сарамандиќ Звонимир Крнетиќ Јане Коџабашија Мајски оперски вечери Милка Стојановиќ Никола Митиќ Николај Жличар Трубадур Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат