Наслов:

СТАНДАРДНА ПРОГРАМА


Објавено на: 29.04.1983
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13027 | Страна: 11

Програма:
Предигра кон операта „Норма“ од Винченцо Белини, Концерт за виолина во A-dur од Волфганг Амадеус Моцарт и Симфонија бр. 3 „Ероика“ од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Томислав Шопов; Румен Димитриев - виолина
Забелешка:
Кон настапот на Македонската филхармонија под диригентство наТомислав Шопов, солист Румен Димитров - виолина

Клучни зборови:
Лудвиг ван Бетовен Симфонија бр. 3 Ероика Волфганг Амадеус Моцарт Томислав Шопов Македонска филхармонија Ратка Димитрова Винченцо Белини Румен Димитриев Предигра кон операта Норма 1983 Концерт за виолина во A-dur

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат