Наслов:

ДУО СО СВОИ ИНДИВИДУАЛНОСТИ


Издадено на: 16.04.1983
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13014 | Страна: 6

Програма:
Три фантастични дела од Шуман, Соната за соло виолончело од Касадо, Мозес варијации од Паганини и Соната за виолончело и пијано во D-dur од Менделсон.
Учесници:
Марија Клигел - виолончело, Германија; Лутер Максзајн - пијано, Германија
Забелешка:
Кон рециталот на Марија Клигел, виолончело, со пијано придружба на Лутер Максзајн, СР Германија

Клучни зборови:
1983 Касадо Лутер Максзајн Марија Клигел Менделсон Мозес-варијации Паганини Ратка Димитрова Соната за виолончело и пијано во D-dur Соната за соло виолончело Три фантастични дела Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат