Наслов:

РЕТКО УБАВ КОНЦЕРТ


Издадено на: 13.04.1983
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6145 | Страна: 10

Програма:
Три фантазиски творби од Шуман, Соната за соло виолончело од Касадо, Мозес-варијации од Паганини и Соната за виолончело и пијано во D-dur од Менделсон.
Учесници:
Марија Клигел - виолончело, Германија; Лутер Максзајн - пијано, Германија
Забелешка:
за рециталот на Марија Клигел, виолончело и Лутер Максзајн, пијано - од ФР Германија

Клучни зборови:
1983 Владо Чучков Касадо Лутер Максзајн Марија Клигел Менделсон Мозес-варијации Паганини Соната за виолончело и пијано во D-dur Соната за соло виолончело Три фантазиски творби Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат