Наслов:

ТРИУМФ НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА


Објавено на: 18.03.1983
Автор: Љубомир Бранѓолица
Периодика: Вечер
Број: 6123 | Страна: 13

Програма:
Концерт за пијано и оркестар од Арам Хачатурјан
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Петер Бронски, ЧССР; Валери Стефановски - пијано
Забелешка:
за концертот на Македонската филхармонија во Домот на ЈНА во Скопје под диригентство на Петер Вронски, а со солист на пијано Валери Стефановски

Клучни зборови:
Концерт за пијано и оркестар Љубомир Бранѓолица Валери Стефановски Македонска филхармонија Арам Хачатурјан 1983 Петер Бронски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат