Наслов:

РИТМИЧКА НЕСТАБИЛНОСТ


Издадено на: 01.03.1983
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 12968 | Страна: 8

Програма:
Концерт за пијано и оркестар од Властимир Николовски и Симфонија бр. 6 од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Александар Лековски; Евушка Трпкова-Елезовиќ - пијано
Забелешка:
Кон настапот на Македонската филхармонија, диригент Александар Лековски - солист Евушка Трпкова - Елезовиќ

Клучни зборови:
1983 Александар Лековски Властимир Николовски Евушка Трпкова-Елезовиќ Концерт за пијано и оркестар Македонска филхармонија Петар Илич Чајковски Ратка Димитрова Симфонија бр. 6

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат