Наслов:

ПРАЗНИЧЕН АМБИЕНТ


Објавено на: 20.02.1983
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 12959 | Страна: 10

Програма:
Концертно дуо од Вебер, Мала суита од Паленичек, Баркарола од Чајковски, Конкурсно соло од Рабо, Мечти од Шуман и Кларибел од Боза.
Учесници:
Борис Танасков - кларинет; Ладислав Палфи - пијано
Забелешка:
Концерт на Борис Танасков, кларинет и Ладислав Палфи во Даут Пашин Амам

Клучни зборови:
Кларибел Рабо 1983 Ладислав Палфи Концертно дуо Шуман Паленичек Чајковски Конкурсно соло Ратка Димитрова Мечти Вебер Боза Борис Танасков Баркарола Мала суита

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат