Наслов:

ВПЕЧАТЛИВО МУЗИЧКО ОСВЕЖУВАЊЕ


Објавено на: 25.01.1983
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 12933 | Страна: 7

Програма:
Симфонија бр. 5 од Франц Шуберт, Рапсодија бр. 1 од Жорж Енеску и Концертза виолина и оркестар од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Илија Илиевски; Михајло Куфојанакис - виолина
Забелешка:
Кон настапот на Македонската филхармонија под диригентство на Илија Илиевски, солист - Михајло Куфојанакис

Клучни зборови:
Рапсодија бр. 1 Франц Шуберт Македонска филхармонија Ратка Димитрова Жорж Енеску Илија Илиевски Михајло Куфојанакис 1983 Концертза виолина и оркестар Петар Илич Чајковски Симфонија бр. 5

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат