Наслов:

СЕПАК – ДОБРО


Издадено на: 18.12.1982
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6055 | Страна: 15

Програма:
Детска симфонија од Јозеф Хајдн, Кончертино за гудачи во A-dur од Антонио Вивалди, Концерт за тромбон и гудачи од Албрехтсбергер и „Песни во спомен на моите родители“ од Благоја Ивановски.
Учесници:
Камерен оркестар на РТС; диригент: Ангел Шурев; Анастасија Димитрова - сопран; Кирил Рибарски - тромбон
Забелешка:
за концертот на Камерниот оркестар на РТВС во концертното студио на новиот радио - телевизиски дом

Клучни зборови:
1982 Албрехтсбергер Анастасија Димитрова Ангел Шурев Антонио Вивалди Благоја Ивановски Владо Чучков Камерен оркестар на РТС Детска симфонија Јозеф Хајдн Кирил Рибарски Концерт за тромбон и гудачи Кончертино за гудачи во A-dur Песни во спомен на моите родители

Оригинален извадок: