Наслов:

КРЕАТИВЕН ИСПОЛНУВАЧКИ ЗАФАТ


Издадено на: 19.10.1982
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5997 | Страна: 15

Програма:
Шест песни оп. 39 од Роберт Шуман, „Среде шумниот бал“ и „Ве благословувам шуми“ од Петар Илич Чајковски, песни од циклусот „Млади години“ од Модест Мусоргски и два фрагменти од операта „Алеко“ од Сергеј Рахмањинов.
Учесници:
Георги Божиков - бас; Лилјана Иванова - пијано

Клучни зборови:
1982 Алеко Ве благословувам шуми Владо Чучков Георги Божиков Лилјана Иванова Млади години Модест Мусоргски Петар Илич Чајковски Роберт Шуман Сергеј Рахмањинов Среде шумниот бал Шест песни оп. 39

Оригинален извадок: