Наслов:

ЦИВИЛИЗИРАНО КОНЦЕРТИРАЊЕ


Издадено на: 05.10.1982
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5985 | Страна: 15

Програма:
Трио во G-dur од Волфганг Амадеус Моцарт, Трио во c-moll оп. 101 од Јоханес Брамс и Трио во e-moll оп. 67 од Дмитри Шостакович.
Учесници:
Павел Верњиков - виолина; Константин Богино - пијано; Анатоли Либерман - виолончело
Забелешка:
за настапот на триото Павел Верњиков, виолина, Константин Богино - пијано и Анатоли Либерман - виолончело

Клучни зборови:
1982 Анатоли Либерман Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Дмитри Шостакович Јоханес Брамс Константин Богино Павел Верњиков Трио во c-moll оп. 101 Трио во e-moll оп. 67 Трио во G-dur

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат