Наслов:

МЛАДЕШКИ ТЕМПЕРАМЕНТНО


Издадено на: 19.08.1982
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 12783 | Страна: 9

Програма:
Соната оп. 9 во E-dur од Лудвиг ван Бетовен, „Карневал“ од Роберт Шуман и Полонеза-фантазија оп. 61, Две ноктурна оп. 27 и Скерцо оп. 54 во E-dur од Фредерик Шопен.
Учесници:
Хајдрун Холтман - пијано, Германија
Забелешка:
кон настапот на пијанистката Хајдрун Холтман од СР Германија

Клучни зборови:
1982 Две ноктурна оп. 27 Димитрије Бужаровски Карневал Лудвиг ван Бетовен Охридско лето Полонеза-фантазија оп. 61 Роберт Шуман Скерцо оп. 54 во E-dur Соната оп. 9 во E-dur Фредерик Шопен Хајдрун Холтман

Оригинален извадок: