Наслов:

НЕДОСТИГНАТИ ВИСОЧИНИ


Издадено на: 18.08.1982
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 12782 | Страна: 9

Програма:
Квартет оп. 54 бр. 2 од Јозеф Хајдн, Квартет оп. 3 бр. 1 од Мануел Каналес, Квартет оп. 2 бр. 9 од Карлос Ордоњез и Квартет бр. 6 од Бела Барток.
Учесници:
Гудачки квартет „Нумен“, Шпанија
Забелешка:
кон настапот на шпанскиот гудачки квартет „Нумен“ од Мадрид

Клучни зборови:
1982 Бела Барток Гудачки квартет Нумен Димитрије Бужаровски Јозеф Хајдн Карлос Ордоњез Квартет бр. 6 Квартет оп. 2 бр. 9 Квартет оп. 3 бр. 1 Квартет оп. 54 бр. 2 Мануел Каналес Охридско лето

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат