Наслов:

СОЛИДНИ ПРЕТСТАВУВАЊА


Издадено на: 11.08.1982
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 12770 | Страна: 9

Програма:
Дела од Бах, Рамо и Матесон; Соната оп. 110 во As-dur од Бетовен, Прелудиум и Трагична поема оп. 34 од Скрјабин и Симфониски етиди оп. 113 од Шуман.
Учесници:
Ларс Улрих Мортесен - чембало, Данска; Стела Слејанска - пијано
Забелешка:
кон рециталите на Ларс Урлих Мортесен - чембало, Данска и Стела Слејанска - пијано, Скопје

Клучни зборови:
1982 Бах Бетовен Димитрије Бужаровски Ларс Улрих Мортесен Матесон Охридско лето Прелудиум Рамо Симфониски етиди оп. 113 Скрјабин Соната оп. 110 во As-dur Стела Слејанска Трагична поема оп. 34 Шуман

Оригинален извадок: