Наслов:

НА САМИОТ ВРВ


Објавено на: 08.08.1982
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 12767 | Страна: 9

Програма:
Соната од Цезар Франк, Соната оп. 78 од Јоханес Брамс и Десет прелудиуми од Дмитри Шостакович.
Учесници:
Виктор Третјаков - виолина, СССР; пијано придружба: Михаил Јерохин, СССР
Забелешка:
кон кастапот на Виктор Третјаков, виолина, СССР, со пијано придружба на Михаил Јерохин, СССР

Клучни зборови:
Димитрије Бужаровски Соната Цезар Франк Дмитри Шостакович Охридско лето Десет прелудиуми Виктор Третјаков 1982 Михаил Јерохин Соната оп. 78 Јоханес Брамс

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат