Наслов:

ИНТЕРЕСНИ РЕЗУЛТАТИ


Издадено на: 30.07.1982
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5928 | Страна: 7

Програма:
Чакона за виолина и виола од Георг Фридрих Хендл, Соната за две виолини од Сергеј Прокофјев, Сонатина за две виолини од Артур Хонегер и неколку Каприча од Хенри Виењавски.
Учесници:
Едуард Грач - виолина; Евгениј Грач - виолина
Забелешка:
за концертот на Едуард и Евгениј Грач, виолинско дуо од СССР

Клучни зборови:
1982 Артур Хонегер Владо Чучков Георг Фридрих Хендл Евгениј Грач Едуард Грач Каприча Охридско лето Сергеј Прокофјев Соната за две виолини Сонатина за две виолини Хенри Виењавски Чакона за виолина и виола

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат