Наслов:

МЕЃУ НИВОТО И ОЧЕКУВАЊАТА


Издадено на: 27.07.1982
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 12755 | Страна: 9

Програма:
Четири сонати од Доменико Скарлати, „Естампи“ од Клод Дебиси, Две легенди од Франц Лист и Соната во h-moll од Фредерик Шопен; Дуо за виолина и пијано во B-dur КВ. 424 од Волфганг Амадеус Моцарт, Трио во B-dur од Франц Шуберт, „Парвула корона мусикалис“ од Кженек и Серенада оп. 8 од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Мелине Перис - пијано, Шри Ланка; Кремер Трио
Забелешка:
Пијанистички рецитал на Мелине Перис од Шро Ланка и концертот на Кремер триото

Клучни зборови:
1982 Волфганг Амадеус Моцарт Две легенди Димитрије Бужаровски Доменико Скарлати Дуо за виолина и пијано во B-dur КВ. 424 Естампи Кженек Клод Дебиси Кремер Трио Лудвиг ван Бетовен Мелине Перис Охридско лето Парвула корона мусикалис Серенада оп. 8 Соната во h-moll Трио во B-dur Франц Лист Франц Шуберт Фредерик Шопен Четири сонати

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат